ГоловнаСвіт

"Ісламська держава" заплатила мафії за допомогу у втечі спільниці паризького терориста

У турецькій розвідці вважають, що за переправу терористки бойовики ІД мусили заплатити великі гроші

"Ісламська держава" заплатила мафії за допомогу у втечі спільниці паризького терориста
Хаят Бумеддьен
Фото: EPA/UPG

Бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД) заплатили турецькій мафії за те, щоб вона забезпечила безпечну переправу передбачуваного співорганізатора теракту в Парижі Хаят Бумеддьєн у Сирію.

Про це пише газета The Mirror із посиланням на джерела в турецькій розвідці.

За даними джерела видання, Бумеддьєн, яку підозрюють в організації теракту в Парижі, зустріли два представники турецької мафії в аеропорту Стамбула. Терористка дісталася до міста Шанліурфа на турецько-сирійському кордоні, де її поселили в будівлі, яка належить турецькій мафії. Далі вона дісталася в турецьке місто Ель-Аб'яд, звідки вже вирушила пішки до сирійського кордону.

У турецькій розвідці зазначають, що за переправу Бумеддьєн бойовики ІД мусили заплатити великі гроші, оскільки операція могла бути небезпечною. Як повідомляє видання, спецслужби мають записи телефонних переговорів і відеоспостереження в аеропорту Стамбула.

Поліція Франції вважає Хаят Бумеддьєн, передбачувану спільницю терориста Амеді Кулібалі, причетною до підготовки теракту в Парижі, незважаючи на те, що на момент скоєння нападу жінка перебувала за межами Франції.

9 січня Амеді Кулібалі з двома автоматами Калашникова увірвався в кошерний супермаркет в Парижі і взяв заручників. Він зажадав, щоб поліція припинила переслідування братів Саїда і Шеріфа Куаші, які влаштували теракт у редакції сатиричного журналу Charlie Hedbo в Парижі 7 січня. Під час штурму Кулібалі вбили. До цього терорист устиг застрелити чотирьох заручників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram