ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Влада Москви відмовилася погоджувати мітинг мусульман

У мерії вважають подачу заявки на мітинг провокацією і мають намір звернутися у правоохоронні органи

Влада Москви відмовилася погоджувати мітинг мусульман
архив

Мерія Москви заборонить проводити мітинг проти публікацій, що ображають релігійні почуття.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на керівника столичного департаменту регіональної безпеки Олексія Майорова.

За його словами, 15 січня в мерію надійшло повідомлення про проведення 25 січня мітингу з метою висловити протест проти публікацій, що ображають релігійні почуття, із заявленою кількістю учасників до 100 тис. осіб.

Представники мерії зв'язалися з релігійними громадами та діаспорами і з'ясували, що жодна з них такого мітингу проводити не збирається. Повідомлення було подано "якимись Абакаровим і Мірзаєвим, які раніше вже збиралися проводити мітинг за участю приїжджих до Москви робітників", - розповів Майоров.

Він додав, що в мерії вважають подачу повідомлення провокацією і мають намір звернутися в правоохоронні органи.

Мітинги на знак протесту проти карикатур на пророка Мухаммеда, опублікованих у французькому сатиричному журналі Charlie Hebdo, заплановані на 18 січня в Махачкалі і 19 січня в Грозному.

У п’ятницю Роскомнагляд закликав ЗМІ утриматися від публікації карикатур релігійного характеру, які можуть бути розцінені віруючими як такі, що принижують гідність, та кваліфіковані як розпалювання національної ворожнечі.

Через публікації карикатур на пророка Мухаммеда 7 січня в Парижі на редакцію сатиричного журналу Charlie Hebdo було скоєно збройний напад, унаслідок якого загинули 12 людей, ще 11 отримали поранення. Підозрюваних - братів Саїда і Шерифа Куаші - через два дні було знищено під час спецоперації в одному з містечок неподалік від Парижа. Третій підозрюваний, Хамід Мюрад, здався поліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram