ГоловнаСвіт

Кожен третій американець вважає, що поліцейські "регулярно брешуть", - опитування

Роботу поліції схвалюють майже 75% громадян США

Кожен третій американець вважає, що поліцейські "регулярно брешуть", - опитування
Полиция Нью-Йорка
Фото: EPA/UPG

Більшість громадян США вважає, що поліція добре виконує свою роботу, проте майже третина американців упевнені, що співробітники правоохоронних органів "регулярно брешуть у власних інтересах".

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною службою Ipsos/Reuters.

При цьому кількість афроамериканців, які вважають, що поліція бреше, сягає 45%.

Опитування проводилося на тлі зростання невдоволення американців надмірною жорстокістю і упередженим ставленням поліції до расових меншин, чому сприяли вбивства беззбройних чорношкірих білих офіцерів. Незважаючи на це, майже 75% американців схвалюють роботу поліції, а серед чорношкірих респондентів цей показник становить 56%.

Близько 70% афроамериканців вважають, що метою поліцейських часто стають представники меншин.

В останні місяці по США прокотилася хвиля демонстрацій, спрямованих на привернення уваги до загибелі беззбройних громадян (особливо, афроамериканців) від рук поліцейських. Після того, як суд присяжних у Фергюсоні виправдав білого поліцейського Даррена Вілсона, який застрелив 18-річного Майкла Брауна, у місті спалахнули заворушення, які переросли в погром.

20 грудня у Нью-Йорку вбили двох патрульних поліцейських. Стріляв 28-річний Ісмаїл Абдулла Брінслі, за версією поліції, він мстився за смерть таких самих, як він, афроамериканців, загиблих від дій поліції США. Молодий чоловік спробував втекти від погоні на метро. Його знайшли на одній зі станцій з простреленою головою.

Поліція Фергюсона справила гарне враження на 60% опитаних, однак серед чорношкірих респондентів цей показник становить лише 32%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram