ГоловнаСвіт

США пом'якшують санкції щодо Куби

Заборона на візит американців на Кубу з метою туризму залишається чинною

США пом'якшують санкції щодо Куби
Барак Обама
Фото: EPA/UPG

Міністерство торгівлі США послабило режим санкцій щодо Куби.

Про це повідомляє телеканал CNN.

Згідно з рішенням відомства, громадяни США зможуть відвідувати Кубу, вказавши одну з десятьох можливих цілей прибуття в країну, не отримуючи спеціального дозволу від уряду. Тим не менш, заборона на візит в країну з метою туризму все ще залишається чинною. Крім того, американці зможуть використовувати на Кубі кредитні картки, а американські компанії - експортувати різну комп'ютерну та іншу техніку.

У грудні 2014 року президент США Барак Обама у телезверненні до країни оголосив про початок відновлення дипломатичних відносин між США і Кубою.

Обама також зазначив, що США робитимуть кроки по нарощуванню торговельних відносин з Кубою. Крім того, США найближчим часом відкриють своє посольство в Гавані. Американський лідер також заявив про майбутні двосторонні візити високопоставлених представників Куби і США.

Також Обама пообіцяв, що Куба стане більш відкритою країною для низки категорій американців, зокрема для тих, хто вирушає туди з бізнес-цілями або у кого на Кубі є родичі.

Відносини США та Куби різко погіршилися після революції 1959 року, яка привела до влади брата Рауля Кастро - Фіделя. Тоді націоналізували сотні американських компаній, що працювали на Кубі. Вашингтон і Гавана розірвали дипломатичні відносини, США також наклали на Кубу торгове ембарго.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram