ГоловнаСвіт

В Огайо заарештовано чоловіка, який планував напад на Капітолій

Терорист симпатизував "Ісламській державі"

В Огайо заарештовано чоловіка, який планував напад на Капітолій
Кристофер Корнелл
Фото: EPA/UPG

У штаті Огайо (США) заарештували чоловіка за підозрою в підготовці нападу на Капітолій.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на документи суду.

У 20-річного Крістофера Корнелла (Christopher Cornell) із Цинциннаті виявили напівавтоматичну гвинтівку і 600 патронів. Крім того, він намагався виготовляти саморобні вибухові пристрої.

Згідно з документами суду, Корнелл у "Твіттері" висловлював симпатію "Ісламській державі", виступаючи під псевдонімом Рахіль Мархус Убайда (Raheel Mahrus Ubaydah).

Один з агентів ФБР на зустрічі з ним у листопаді, працюючи під прикриттям, з'ясував, що той вважає членів Конгресу своїми ворогами і планує їх убити. Для реалізації свого наміру Корнелл вирішив використовувати вогнепальну зброю, а також закласти поблизу Капітолію саморобні бомби. Агент також з'ясував, що за Корнеллом не стоїть жодна терористична організація.

Батько Корнелла, Джон, розповів СNN, що його син "був примушений до багато чого з цього". "Він би ніяк не міг здійснити жодної терористичної змови", - сказав Джон Корнелл.

У федеральному суді штату Огайо Корнеллу висунули звинувачення у спробі вбити членів американського уряду, а також у володінні вогнепальною зброєю з метою підготовки замаху.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram