ГоловнаСвіт

За останній тиждень хакери атакували французькі сайти 19 тис. разів

Олланд назвав мусульман головними жертвами нетерпимості

За останній тиждень хакери атакували французькі сайти 19 тис. разів
Франсуа Олланд
Фото: EPA/UPG

Служба кібербезпеки Франції зареєструвала близько 19 тис. атак на французькі сайти за тиждень, що минув після стрілянини в редакції сатиричного журналу Charlie Hebdo.

Про це повідомив у четвер шеф служби адмірал Арно Кустільєр, інформує Associated Press

За даними агентства, багато з цих нападів здійснено "більш-менш структурованими" угрупованнями.

"Такого ніколи ще не бачили. Уперше наша країна зіткнулася з такою великою хвилею (кібератак)", - сказав Кустільєр журналістам.

За словами глави відомства, метою кібератак стали найрізноманітніші сайти - від військових з'єднань до піцерій.

Тим часом, президент Франції Франсуа Олланд назвав мусульман у всьому світі "головними жертвами фанатизму, фундаменталізму та нетерпимості". З такою заявою французький лідер виступив на відкритті міжнародного форуму "Відродження арабського світу".

На думку президента, причинами поширення радикального ісламізму є нерівність і неврегульовані конфлікти. Олланд підкреслив, що "перед обличчям терору ми всі єдині".

ранцузи, котрі сповідують іслам, мають такі самі права і обов'язки, як і всі громадяни. Вони мають бути захищені", - сказав Олланд. Глава держави нагадав, що іслам сумісний з демократією.

Крім того, Олланд підкреслив, що Франція ніколи не відмовиться від свободи і демократії, і закликав місцевих мусульман поважати країну, в якій вони живуть.

У Парижі внаслідок терактів 7-9 січня загинули 17 осіб. 7 січня брати Куаші і один їхній спільник розстріляли в редакції сатиричного журналу Charlie Hebdo (який публікував карикатури на пророка Мухаммеда) в Парижі 12 осіб. Наступного дня у Монружі на південь від столиці Франції імовірно терорист Амеді Кулібалі застрелив жінку-поліцейського. 9 січня в магазині кошерних продуктів в Парижі той самий Кулібалі захопив близько 20 заручників і убив чотирьох із них. Трьох основних терористів знищено, один підозрюваний здався поліції. Єменське крило терористичної організації "Аль-Каїда" взяло на себе відповідальність за напад на Charlie Hebdo.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram