ГоловнаСвіт

Папа Римський закликав мусульман засудити теракти у Франції

Понтифік назвав радикальний іслам "аномальною формою релігії"

Папа Римський закликав мусульман засудити теракти у Франції
Папа Римский Франциск
Фото: EPA/UPG

Папа Римський Франциск закликав у понеділок мусульман відмежуватися від недавніх терористичних атак у Франції, засудивши при цьому "аномальні форми релігії".

Про це повідомляє "Інтерфакс".

"Релігійний фундаменталізм, ще до того, як він знищує людські істоти, здійснюючи жахливі вбивства, знищує самого Бога, перетворюючи його всього-на-всього в ідеологічний прийменник", - сказав він у щорічній промові перед акредитованими у Ватикані зарубіжними послами.

Понтифік закликав мусульманське співтовариство "засудити будь-які фундаменталістські та екстремістські трактування релігії".

"Втрачаючи свободу, люди стають рабами останніх модних новинок, влади, грошей або аномальних форм релігії", - сказав Франциск. На його думку, причина у відкиданні традиційних культурних цінностей, яке веде до "руйнування суспільства і примноження насильства та смерті".

Минулого тижня у Франції сталася серія нападів і захоплень заручників. Жертвами терористичних атак стали 17 осіб. Зокрема, 7 січня відбулася стрілянина в будівлі редакції сатиричного журналу Charlie Hebdo в центрі Парижа. Унаслідок теракту загинули 12 людей, вісім з них - журналісти. Ще 11 осіб отримали поранення. Крім того, п'ятеро людей стали жертвами захоплення заручників у магазині кошерних товарів на околиці Парижа в п'ятницю, 9 січня. Напередодні у найбільших містах Франції та низці міст по всьому світу відбулися акції солідарності з жертвами терактів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram