ГоловнаСвіт

Влада Техасу приховала загибель 655 дітей від домашнього насильства

Понад 50 техаських соцпрацівників надавали неточну інформацію співробітникам правоохоронних органів

Влада Техасу приховала загибель 655 дітей від домашнього насильства
Фото: www.airmed.com.ua

Влада американського штату Техас не повідомила про сотні дітей, які загинули внаслідок насильства в сім'ї та недбалого ставлення.

Про це повідомляє газета Austin American-Statesman, яка протягом півроку проводила власне розслідування, результати якого опублікували в неділю, 11 січня.

Зазначають, що з 2010-го по 2014 рік департамент Техасу у справах сім'ї не оприлюднював інформацію про смерть 655 дітей, оскільки його фахівці вважали, що летальний результат не є безпосереднім наслідком жорстокого поводження. Майже половина загиблих дітей жили в сім'ях, до яких влада раніше неодноразово висували претензії.

2009 року в штаті ухвалили закон, згідно з яким департамент зобов'язаний надавати громадськості докладні звіти, якщо соцпрацівник вирішив, що до загибелі дитини призвело саме неналежне поводження. Проте це не стосується випадків, коли насильство в сім'ї зафіксовано, проте причина смерті була, імовірно, інша.

Austin American-Statesman з'ясувала, що, згідно із судовими й іншими документами, з 2009 року понад 50 соціальних працівників попалися на наданні неточної інформації співробітникам прокуратури, невиконанні приписів суду, підробці облікових даних і створенні перешкод у діяльності правоохоронних органів.

Щонайменше чотирьом колишнім співробітникам департаменту пред'явлено звинувачення в скоєнні посадових злочинів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram