ГоловнаСвіт

На марш у Парижі вийшли 1,5 млн людей

Парижани вшанували пам'ять убитих у терактах 7 і 9 січня

У паризькому марші солідарності з жертвами терактів узяли участь близько 1,5 млн осіб.

Про це повідомили французькі ЗМІ з посиланням на організаторів акції, пише РБК. Тим часом голова МВС Франції Бернар Казньов сказав, що захід став безпрецедентним за масштабом і неможливо дати офіційну оцінку чисельності учасників.

Акція тривала близько двох годин. Спочатку передбачали, що марш буде проходити в умовах тиші, але людей було так багато, що підтримувати тишу виявилося фактично неможливо.

Багато учасників акції тримали таблички з написом "Je suis Charlie" ("Я - Шарлі") в пам'ять про загиблих у теракті співробітників французького сатиричного тижневика Charlie Hebdo. Ще одним символом акції став олівець - символ редакції Charlie Hebdo і боротьби за свободу слова.

Нагадаємо, для участі в марші до Парижа прибули керівники держав і урядів близько 40 країн, у тому числі президент Петро Порошенко.

Цього тижня в Парижі під час двох терактів загинули 17 людей: 12 співробітників французького тижневика Charlie Hebdo, який публікував карикатури на пророка Мухаммеда, а також п'ять відвідувачів кошерного магазину. Обидві атаки здійснили прихильники радикального ісламу. Усіх трьох убили 9 січня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram