ГоловнаСвіт

У Хорватії триває другий тур президентських виборів

Проголосувати прийшли понад 21% виборців

У Хорватії триває другий тур президентських виборів
Президент Хорватии Иво Йосипович
Фото: EPA/UPG

Друге коло виборів президента Хорватії у неділю триває за дуже високої явки виборців. Про це свідчать дані Державної виборчої комісії країни, інформує РИА "Новости".

Перший тур за участю чотирьох претендентів минув 28 грудня 2014 року. Жоден із кандидатів не отримав понад 50% голосів, призначено другий тур за участю двох найпопулярніших політиків. На пост глави держави претендують переможець першого туру, дійсний президент соціал-демократ Іво Йосипович і екс-глава МЗС країни, помічниця генсека НАТО з питань публічної дипломатії Колінда Грабар-Кітарович, за якою стоїть консервативна опозиційна партія "Хорватська демократична співдружність".

Виборчі дільниці відкрилися о 7:00 за місцевим часом, у перші три години явка виборців склала 21,92%. Два тижні тому в першому турі за той самий час проголосували лише 13,19% виборців.

За інформацією Держвиборчкому, жодних великих інцидентів під час голосування не зафіксовано.

Дільниці будуть відкриті до 19 годин, перші офіційні результати очікуються через годину після їхнього закриття. Правом голосу володіють 3,799 мільйона повнолітніх громадян країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram