ГоловнаСвіт

Парламент Греції розпущено перед достроковими виборами

Новий склад парламенту збереться вже 5 лютого

Парламент Греції розпущено перед достроковими виборами
Фото: www.nytimes.com

Грецький парламент розпущено в середу указом президента країни Каролоса Папульяса у зв'язку з достроковими парламентськими виборами 25 січня 2015 року. За традицією, указ набув чинності після того, як вранці його вивісили на дошці оголошень біля входу в головний законодавчий орган країни, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Президент Греції також ухвалив, що новий склад парламенту, який сформують після виборів 25 січня, проведе своє перше засідання 5 лютого.

Прем'єр-міністр європейської держави Антоніс Самарас напередодні зустрівся з президентом і попросив його видати декрет про розпуск парламенту, з якого офіційно починається виборча кампанія. Термін повноважень 85-річного Папульяса спливає в лютому 2015 року, проте уряд за погодженням з президентом розпочав процедуру обрання його наступника на два місяці швидше.

Нагадаємо, в понеділок, 29 грудня, під час третього туру голосування, парламент не схвалив колишнього єврокомісара Ставроса Дімаса на посаду нового президента країни. За кандидатуру 73-річного Дімаса віддали свої голоси лише 168 депутатів із 300 членів однопалатного парламенту, тоді як для обрання потрібно щонайменше 180 голосів. Згідно з конституцією Греції, в таких випадках вищий законодавчий орган належить протягом 10 днів розпустити і провести дострокові загальні вибори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram