ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

На Манежній затримано Навального і близько 20 мітингувальників

Поліція закликала прихильників Навального розійтися

На Манежній затримано Навального і близько 20 мітингувальників
Полиция задержала Навального
Фото: twitter.com/hromadske.tv

Поліція відвела в автобус кількох прихильників опозиціонера Олексія Навального, які зібралися на Манежній площі в центрі Москви.

Як передає "Интерфакс", прихильники Навального почали викрикувати гасла на його підтримку навпроти входу у торговий центр "Охотный ряд". Поліція перепровадила кількох людей в автобус.

Фактично відразу після прибуття на Манежну площу було затримано і самого Навального. Він відмовився від спілкування з журналістами, але встиг закликати людей на площу.

При затриманні опозиціонера натовп не зробив жодних спроб перешкодити поліції.

Мерія Москви застерегла прихильників Навального від проведення несанкціонованих акцій. "Відповідно до законодавства всі несанкціоновані акції будуть припинятися правоохоронними органами. Іншої альтернативи немає", - заявив керівник департаменту регіональної безпеки та протидії корупції Олексій Майоров.

За словами Майорова, жодних офіційних заявок про проведення заходів від прихильників Навального не надходило, жодні акції мерія Москви не погоджувала.

Нагадаємо, сьогодні вранці Олексія Навального було засуджено судом у справі "Ів Роше" до 3,5 року ув'язнення умовно, його брат Олег Навальний отримав 3,5 року позбавлення волі з відбуванням у колонії загального режиму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram