ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У центрі Москви після вироку Навальним посилено заходи безпеки

Роскомнагляд заблокував блог Навального за пост про перенесення вироку

У центрі Москви після вироку Навальним посилено заходи безпеки
архив
Фото: @mynameisphilipp

Правоохоронні органи стягнули додаткові сили в центр Москви після виголошення вироку братам Навальним.

Про це російські журналісти і фотографи повідомляють у соціальних мережах, інформує "Слон".

Здебільшого силовики розташувалися в районі Манежної та Театральної площ, розташованих поруч із Красною площею і Кремлем. Перші автомобілі поліції у ці райони пригнали ще 29 грудня, незабаром після того, як стало відомо, що оголошення вироку опозиціонеру Олексію Навальному і його братові Олегу перенесли з 15 січня на 30 грудня.

Керівник департаменту регіональної безпеки та протидії корупції мерії Москви Олексій Майоров в розмові з "Інтерфаксом" оголосив, що "всі несанкціоновані акції припинятимуть правоохоронні органи". Співробітники "гарячої лінії" метрополітену в розмові з ТАСС зазначили, що південний вестибюль станції "Охотний Ряд" на вихід закриють з 18:00 "до особливого розпорядження".

У соціальних мережах з'являлися заклики прийти на акцію на підтримку Олексія Навального 15 січня, проте після перенесення дати оголошення вироку змінилася і дата опозиційних акцій. Спочатку соціальна мережа Facebook на вимогу Роскомнагляду блокувала спільноти із закликами вийти на акцію, однак згодом керівництво ресурсу відмовилося від таких дій.

Тим часом, Роскомнагляд додав до реєстру заборонених сайтів пост із блогу опозиціонера Олексія Навального, в якому політик розповів своїм читачам про перенесення оголошення вироку у справі "Ів Роше". Рішення про блокування доступу до запису ухвалили 30 грудня, причини додавання до реєстру не уточнюються.

У записі Олексій Навальний розповів, що його з братом Олегом, а також їхніх адвокатів повідомили про перенесення оголошення вироку з 15 січня на 30 грудня.

Раніше Генеральна прокуратура Росії вимагала заблокувати доступ до спільнот у "Фейсбуці", які закликають до проведення акцій на підтримку братів Навальних у день вироку. Соціальна мережа обмежила доступ до першої такої спільноти, але потім відмовилася виконувати вимоги російської влади.

Вранці у вівторок Олексій Навальний отримав три з половиною роки умовно за звинуваченням у тому, що він нібито примусив фірму "Ів Роше" до укладення завідомо невигідного контракту на надання логістичних послуг. Його брат Олег отримав такий самий строк колонії загального режиму. Олексій Навальний назвав вирок "напідлішим з усіх можливих".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram