ГоловнаСвіт

Духовний лідер Ірану попросив християн допомогти чорношкірим у США

Американці розкритикували Хаменеї за порушення прав людини в Ірані

Духовний лідер Ірану аятолла Хаменеї назвав американський режим тиранічним і закликав християн допомогти чорношкірому населенню Америки. Аятолла розмістив у своєму мікроблозі кілька твітів, в яких заявив, що істинні християни завжди будуть на боці пригноблених, а не гнобителів.

"Ісус прийняв муки і підтримав пригноблених, щоби протистояти тиранам, що створює для людей пекло за життя і після смерті", - написав Хаменеї, супроводивши свої повідомлення хештегом #Jesus, #Ferguson і #BlackLivesMatter.

"Очікується, що послідовники Ісуса підуть за ним в його боротьбі проти гордовитих і в підтримку пригноблених", - йдеться в повідомленні.

"Сьогодні зарозумілі стверджують, що беруть приклад з Ісуса, але вони посіли місце тиранів, проти яких Ісус все життя боровся", - свідчить послання.

Раніше під час подій у Фергюсоні Хаменеї критикував американську владу за те, що "афроамериканці пригнічені і зазнають дискримінації". Заява аятоли викликала шквал відповідних твітів від американських користувачів, які звинуватили аятолу в порушенні прав людини в Ірані.

Великий аятолла Саєд Алі Хосейні Хаменеї був одним з ключових діячів Ісламської революції 1979 року і близьким соратником аятолли Хомейні. У період з 1981 по 1989 рік він обіймав пост президента Ірану, а з 1989 року є лідером країни - рахбаром. Хаменеї вважають консерватором, при цьому він активно підтримує наукові дослідження, зокрема вивчення стовбурових клітин і клонування.

Великий аятолла відомий як давній і послідовний критик США: Хаменеї звинувачує Вашингтон у проведенні імперіалістичної політики на Близькому Сході.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram