ГоловнаСвіт

15 тисяч автомобілів заблоковано на дорогах через снігопад у Франції

Замерзлих водіїв розміщують у будівлях мерій, шкіл і спортзалах

15 тисяч автомобілів заблоковано на дорогах через снігопад у Франції
Архив
Фото: EPA/UPG

Більш як 15 тис. машин застрягли в снігу на дорогах у французькому департаменті Савойя через снігопади. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на ТАСС.

У 12 комунах введено в дію план термінового розміщення проїжджих у будівлях шкіл, мерій, спортивних залах, повідомила префектура регіону.

Як передає агентство, багатокілометрові затори виникли на всьому сході Франції на автодорогах у бік Женеви, а також на південь від міста Гренобль. На деяких дорогах швидкість не перевищувала 10 км на годину. Біля деяких гірських курортів люди на своїх машинах годинами не можуть подолати кілька останніх кілометрів шляху.

У 19 департаментах країни ще з вечора п'ятниці оголошено "помаранчевий" рівень тривоги (третій за чотирибальною шкалою). Він збережеться щонайменше до середини неділі, оскільки сильні снігопади в горах не припиняються. Очікується, що в Альпах і Юрському гірському масиві за дві доби випаде щонайменше півметра опадів.

На дорогах різко зросла кількість пригод. Голова МВС Бернар Казньов закликав автомобілістів бути "вкрай обережними і за можливістю перенести свої поїздки на пізніший термін".

Нагадаємо, в Україні найближчими днями очікують різке похолодання і хуртовини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram