ГоловнаСвіт

Від початку тижня 75 осіб стали жертвами сепаратистів на сході Індії

В індійському штаті Ассам ввели комендантську годину

Від початку тижня 75 осіб стали жертвами сепаратистів на сході Індії
Сожженная боевика деревня в индийском штате Ассам
Фото: EPA/UPG

Влада Індії в четвер розгорнула військові вертольоти, щоб вистежити бойовиків з угруповання "Національний демократичний фронт Бодоленду", яке бореться за створення незалежної держави на землях, населених народністю бодо в північно-східному штаті Ассам.

Як повідомляє агентство Рейтер, від початку тижня жертвами сепаратистів стали щонайменше 75 осіб.

Наприклад, увечері 23 грудня бойовики протягом години атакували чотири села, виводячи мешканців з будинків і розстрілюючи, уточнює euronews. Понад половина вбитих - жінки і діти.

Жертвами нападів стали адівасі - представники корінної групи жителів Індії, які сповідують іслам і постійно зазнають нападів народності бодо.

Члени кабінету міністрів Індії вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання. Прем'єр Індії Нарендра Моді назвав атаки бойовиків "актом боягузтва".

Індія оголосила "Ісламську державу" поза законом

За версією поліції, напад бойовиків міг стати помстою за спецоперацію сил безпеки Індії, що пройшла в штаті Ассам місяць тому. Тоді ліквідували 40 бойовиків, вилучили велику кількість зброї та боєприпасів.

Зараз у всьому штаті Ассам діє комендантська година, щоб уникнути нових сутичок на етнічному ґрунті. У штаті розгорнуто додаткові 5000 солдатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram