ГоловнаСвіт

На півночі Сьєрра-Леоне запровадили п'ятиденний карантин через Еболу

У Сьєрра-Леоне найбільше уражених смертельним вірусом

На півночі Сьєрра-Леоне запровадили п'ятиденний карантин через Еболу
Медики в Сьерра-Леоне
Фото: EPA/UPG

Влада Сьєрра-Леоне увечері 24 грудня оголосила про запровадження п'ятиденного карантину на півночі країни, щоб стримати поширення смертельної лихоманки Ебола.

Про це повідомляє euronews.

Протягом цього періоду будуть зачинені магазини та ринки, транспорт не буде в'їжджати або виїжджати з міст і сіл, заборонять усілякі зібрання. Медики будуть виявляти хворих.

Раніше, 17 грудня, в Сьєрра-Леоне через Еболу скасували гулянки на новорічні свята.

Всесвітня організація охорони здоров'я повідомила в середу, що від Еболи в Західній Африці померли понад 7,5 тис. осіб. Число тих, хто заразився вірусом, становить близько 20 тис., із них понад 9 тис. - у Сьєрра-Леоне.

Геморагічна лихоманка Ебола - смертельна хвороба, яка може поширюватися через прямий незахищений контакт з кров'ю або виділеннями інфікованої людини, а також у результаті контактів із предметами, які були забруднені зараженою людиною. Початкові симптоми нагадують грип. Вірус зумовлює геморагічну лихоманку, головний біль і слабкість, розвивається в діарею, нудоту, проблеми з нирками і печінкою. У деяких пацієнтів спостерігають внутрішню і зовнішню (з очей і ясен) кровотечу. Специфічного лікування лихоманки немає. Наприкінці листопада повідомляли, що американські вчені провели успішні випробування вакцини проти Еболи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram