ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Мінфін Росії оголосив про завершення падіння рубля

У мінфіні РФ вважають, що інфляція за підсумками року буде коливатися в районі 11,5%

Мінфін Росії оголосив про завершення падіння рубля
Антон Силуанов
Фото: ru.g20russia.ru

Міністр фінансів Росії Антон Сілуанов заявив, що період ослаблення рубля завершився, зараз спостерігають тренд до зміцнення курсу національної валюти.

Про це повідомляє РИА Новости.

"Рубль знайшов рівновагу і починає зміцнюватися", - сказав керівник мінфіну, повідомляє ТАСС

Сілуанов також зазначив, що підстав для тривалого збереження високих ставок в економіці немає. "Ми вважаємо, що ставки будуть знижуватися", - наголосив міністр. Він додав, що мінфін разом з Банком Росії до кінця року підготують пропозиції зниження ставок кредитування для системно значущих галузей і компаній.

За словами голови відомства, інфляція за підсумками року буде коливатися в районі позначки 11,5%, станом на 24 грудня вона становила 10,4%.

Після різкого падіння нацвалюти 15 грудня Центробанк підвищив ключову ставку з 10,5% до 17%. Того самого дня на сесії на Московській біржі євро сягав 100 рублів, долар - 80. Курс рубля з початку року впав до долара більш ніж на 40%, а до євро - на 34%. Темпи обвалу сильно прискорилися за останні тижні. Проте останніми днями спостерігають зміцнення курсу рубля. Зокрема, на торгах на Московській біржі станом на 11:04 мск (10:04 за Києвом) долар коштує 52,65 рубля, євро - 64,47. У листопаді ЦБ відпустив рубль у вільне плавання, остаточно скасувавши валютний коридор.

Нагадаємо, 21 грудня Обама заявив, що валютна криза в Росії стала наслідком санкцій

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram