ГоловнаСвіт

Південнокорейська АЕС зазнала кібератаки

Хакери вимагали від Сеула закрити три атомні електростанції

Південнокорейська АЕС зазнала кібератаки
Южнокорейская АЭС
Фото: EPA/UPG

У Південній Кореї розслідують витік креслень та інструкцій про обслуговування декількох атомних реакторів енергетичної компанії Korea Hydro and Nuclear Power Co, що стався в результаті хакерської атаки.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Компанія оголосила проведення навчань на чотирьох блоках АЕС 22 і 23 грудня, щоб перевірити здатність перешкоджати кібернападам.

Минулого тижня у Twitter невідомі хакери оприлюднили частину отриманих з АЕС документів і заявили, що продовжать атаки, якщо три станції не закриють до 25 грудня. Віце-міністр торгівлі, промисловості та енергетики Південної Кореї Лі Гван Соп заявив, що "такі дані може отримати будь-який фахівець у ядерній галузі, звернувшись до пошукової системи Google". Проте влада "пильно стежитиме за розвитком ситуації", додав він.

Компанія Korea Hydro and Nuclear Power має 23 ядерні реактори, на неї припадає 30% виробництва електроенергії в Республіці Корея. Наприкінці листопада масштабної хакерської атаки зазнала компанія Sony Pictures. Унаслідок дій невідомих викрадено корпоративні дані студії, зокрема номери страховок акторів, особисте листування співробітників, сценарії і матеріали кінопроектів. США офіційно звинуватили у трагедії Північну Корею, оскільки одним із об'єктів атаки став фільм "Інтерв'ю", у якому йдеться про замах на лідера КНДР Кім Чен Ина: всі матеріали комедії були вкрадені і частково викладені в Інтернет. Президент США Барак Обама пообіцяв покарати причетних до атаки.

Південна Корея не раз звинувачувала КНДР у кібератаках. У 2013 році хакерських нападів зазнали південнокорейські банки і телеканали. На думку Сеула, хакери з Північної Кореї розповсюдили віруси, які знищили інформацію майже на 48 тисячах комп'ютерів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram