ГоловнаСвіт

Бельгійського прем'єра облили майонезом і обсипали картоплею фрі

Глава бельгійського уряду спокійно відреагував на витівку хуліганів

Активістки феміністського руху LilithS зірвали виступ прем'єр-міністра Бельгії Шарля Мішеля у Намюрі.

Про це повідомляє бельгійська телерадіокомпанія RTBF.

Чотири жінки, одягнені в чорні майки і з частково закритими обличчями, висипали на політика картоплю фрі і полили його майонезом. Акція супроводжувалася криками "Геть жорстку економію!", "Мішелю, забирайся!". Невдоволення феміністок викликав курс керівництва країни на економію.

"Соціальна модель (Бельгії) руйнується заради абсурдної конкурентоспроможності, вона позбавляє добробуту людей за дверима міністерств", - йдеться в заяві LilithS. Феміністки пояснили, що кинули Мішелю в обличчя картоплю фрі, оскільки вона є "символом Бельгії, яку вони (уряд) демонтували".

Наголошується, що сам прем'єр сприйняв подію з посмішкою. Він змінив сорочку і краватку та продовжив виступ. Активісток LilithS затримала поліція.

Нагадаємо, 6 листопада у Бельгії 100-тисячна антиурядова акція обернулася заворушеннями. Протестувальники вимагали переглянути плани правоцентристського уряду Бельгії на збільшення пенсійного віку, скасування автоматичної індексації зарплати і скорочення витрат на соціальні потреби.

Також нагадаємо, що Шарль Мішель, лідер ліберального "Реформаторського руху" очолив уряд Бельгії у жовтні. Він став наймолодшим в історії прем'єром.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram