ГоловнаСвіт

Баррозу: Путін змінився після переобрання 2012 року

До третього терміну Путін нічого не мав проти вступу України в ЄС

Баррозу: Путін змінився після переобрання 2012 року
Фото: EPA/UPG

За словами колишнього глави Єврокомісії Жозе Мануела Баррозу, президент Росії Володимир Путін до 2012 року не заперечував проти приєднання України до Євросоюзу. Про це Баррозу заявив в інтерв'ю тижневику Welt am Sonntag, оприлюдненому в неділю, 21 грудня, пише "Німецька хвиля".

За словами Баррозу, Путін до 2012 року не мав жодних заперечень проти приєднання України до ЄС, а уряд Росії протягом п'яти років отримував детальну інформацію про перебіг переговорів про асоціацію України з Євросоюзом.

"Після переобрання в 2012 році Путін змінився. Якщо сьогодні він говорить, що його застигли зненацька, то він говорить неправду", - сказав екс-глава Єврокомісії.

Жозе Мануел Баррозу заявив, що Брюссель тримає відчиненими двері для Києва, однак найближчим часом Україна не зможе вступити до ЄС, їй "ще належить виконати величезну роботу у сфері реформ".

Екс-глава Єврокомісії також висловив думку, що Росія вже не є світовою державою. "Місце Росії займе Китай, і він буде мати незрівнянно більший вплив, ніж Москва", - сказав він.

Баррозу також висловив сумнів у тому, що економічні проблеми Росії можуть привести до глобальної кризи. "Росія не особливо сильно інтегрована у світову економіку та світову фінансову систему", - пояснив він.

Нагадаємо, 27 червня Україна і Європейський союз підписали економічну частину Угоди про асоціацію, що викликало чергове загострення дипломатичних відносин з Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram