ГоловнаСвіт

Росія анонсувала санкції у відповідь

МЗС РФ порадило Вашингтону та Оттаві задуматися

Росія анонсувала санкції у відповідь
Фото: www.obozrevatel.com

Росія розробляє санкції у відповідь у зв'язку з обмежувальними заходами, введеними напередодні США і Канадою.

Про це сказано на сайті МЗС РФ.

"Радимо Вашингтону та Оттаві все-таки задуматися про наслідки таких дій. А ми займемося опрацьовуванням заходів у відповідь", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 19 грудня президент США Барак Обама підписав указ про введення санкцій проти Криму. Своїм указом він заборонив експортувати товари та послуги на півострів, імпортувати товари та послуги з Криму, а також - інвестувати в розвиток півострова. Також США внесли до списку санкцій 17 осіб, п'ять організацій та дві компанії.

Про введення санкцій проти Росії оголосила й Канада. Міністр закордонних справ країни Джон Берд заявив, що Оттава вводить обмеження на експорт до Росії технологій, що використовуються в газовій і нафтовій галузях. Крім санкцій економічного характеру, Канада оголосила персонами нон грата низку російських політиків.

Сьогодні ж щодо Криму набрали чинності санкції Євросоюзу. ЄС заборонив своїм членам інвестувати в розвиток півострова, ввів обмеження у сферах туризму, телекомунікацій, енергетики та експлуатації родовищ природних ресурсів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram