ГоловнаСвіт

Росія залишається головною загрозою регіональній безпеці, - прем'єр Румунії

Йдеться не так про військову загрозу, як про енергетичну, вважає Понта

Росія залишається головною загрозою регіональній безпеці, - прем'єр Румунії

Прем'єр-міністр Румунії Віктор Понта вважає, що Росія продовжує залишатися головною загрозою регіональній безпеці.

Про це він заявив під час зустрічі в Бухаресті з представниками кількох зарубіжних інформаційних агентств, передає Укрінформ.

"Як і раніше вважаю, що Росія є головною загрозою стабільності в регіоні. Причому, мова не так про військову загрозу, як про енергетичну, оскільки всі країни регіону тією чи іншою мірою залежні від імпорту російського газу", - заявив Понта.

За словами румунського прем'єра, незважаючи на те, що його країна більше захищена в енергетичному плані (країна імпортує з Росії в межах 15-20% газу), він залишається прихильником створення Європейського енергетичного союзу.

Торкнувшись питання про диверсифікацію енергетичних джерел, Віктор Понта зазначив, що Бухарест має прийняти довгострокове рішення щодо геологорозвідки і видобутку сланцевого газу в країні.

Нагадаємо, 10 грудня прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що РФ з початку 1990-х років подарувала Україні у вигляді газових знижок $80 млрд. За його словами, така ціна вийшла за рахунок того, що "Газпром" продавав газ по 40-50 доларів за тисячу кубометрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram