ГоловнаСвіт

Учасники G20 погодили кроки для економічного зростання

Лідери G20 домовилися про збільшення обсягу світової економіки більш ніж на 2 трлн доларів

Учасники G20 погодили кроки для економічного зростання
Фото: electionsmeter.com

Учасники австралійського саміту "Групи двадцяти" повідомили про створення плану збільшення глобального зростання. Він надає більш як два трильйони доларів протягом п'яти років шляхом заохочення інвестицій в інфраструктуру і торгівлю.

Як заявив прем'єр-міністр Австралії Тоні Ебботт, представляючи заключне комюніке саміту, метою плану є збільшення зростання світової економіки більш ніж на 2% порівняно з нинішніми прогнозами, передає Українська редакція Радіо Свобода.

У комюніке йдеться, що контроль за досягненням амбіційних цілей повинні здійснювати Міжнародний валютний фонд і Організація економічного співробітництва та розвитку. Лідери "Групи двадцяти" також підтримали посилення контролю за транснаціональними корпораціями, які ухиляються від сплати податків.

У підсумковому комюніке також міститься заклик до "потужної та ефективної діяльності" в питанні зміни клімату та підтримки Зеленого кліматичного фонду ООН, покликаного надавати бідним країнам допомогу у розв'язанні цієї проблеми.

Нагадаємо, що на саміті G20 лідери країн також приділили увагу ситуації в Україні. З президентом Росії Володимиром Путіним, який також брав участь у саміті, лідери країн провели консультації і закликали припинити кроки з подальшої ескалації на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram