ГоловнаСвіт

Кілька австралійських чиновників не простягнули руки Путіну перед G20

Лідер РФ роз'їжджав у найдовшому кортежі

Кілька австралійських чиновників не простягнули руки Путіну перед G20
Фото: couriermail.com.au

Генеральний прокурор Австралії Джордж Брендіс і генерал-губернатор Пітер Косгроув не потиснули руку президенту РФ Володимиру Путіну, щоб привітати його на саміті G20.

Прокурор і губернатор знаходилися за декілька метрів від злітної смуги, однак не зробили й кроку назустріч, повідомляє австралійське видання The Courier Mail.

Водночас Брендіс з посмішкою привітав канцлера Німеччини Анґелу Меркель, а також предізента Китаю Сі Цзіньпіна, цитує видання ZN.ua.

Однак не всі австралійські посадовці зайняли настільки принципову позицію щодо Путіна. Так, відразу ж після прибуття російського лідера привітали помічник міністра оборони Стюарт Роберт і губернатор Квінсленда Пол де Джерсі.

Також австралійські журналісти зазначають, що лідер РФ роз'їжджав у найдовшому кортежі, в якому було на п'ять автомобілів більше, ніж у премьра Великобританії Девіда Кемерона і на сім, ніж безпосередньо у "господаря" саміту - прем'єр-міністра Австралії Тоні Еббота.

Ще в жовтні прем'єр Австралії пообіцяв Путіну "жорстку розмову" на G20. Австралія навіть мала намір не пустити його на саміт через причетність Росії до загибелі декількох десятків австралійців на Боїнгу-777, однак з'ясувалося, що Путіна не виключили з G20, бо низка країн "настійливо" просили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram