ГоловнаСвіт

"Оттавський стрілець" був у парламенті на екскурсії за 18 днів до атаки

Слідчі розглядають версію спланованої атаки

"Оттавський стрілець" був у парламенті на екскурсії за 18 днів до атаки
Мишель Зихаф-Бибо
Фото: nationalpost.com/twitter.com/AnthonyDaquin

"Оттавський стрілець" Мішель Зіхаф-Бібо був у канадському парламенті на екскурсії за 18 днів до атаки, що дає слідчим підстави говорити про те, що атаку було сплановано.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на канадські ЗМІ.

Так, за даними Канадської радіомовної корпорації, терориста було помічено на відео з камер спостереження в центральному блоці парламенту 4 жовтня. Це відео поки що не доступне широкому загалу.

"Ці зйомки є частиною всебічної перевірки органами безпеки", - заявила представниця спікера парламенту Ендрю Шира, Хізер Бредлі, яку цитує газета Globe And Mail.

Джерела повідомили газеті, що злочинець приходив туди на екскурсію. Повідомляється, що прибулі на екскурсію зазвичай заходять у парламент після перевірки службою безпеки, аналогічної перевіркам в аеропортах. Цей вхід розташований нижче ротонди парламенту на один поверх. Зіхаф-Бібо 22 жовтня увійшов до парламенту через ротонду, - біля цього входу стояли охоронці, але перевірки там, у тому числі металошукачами, не проводилися.

Спочатку цю інформацію повідомив поліцейським житель Оттави.

Стрілянина в Оттаві сталася вранці 22 жовтня біля військового меморіалу. 32-річний уродженець Канади Мішель Зіхаф-Бібо застрелив з дробовика солдата почесної варти, а потім пробрався у розташовану поряд будівлю парламенту. Там зав'язалася перестрілка з поліцейськими, внаслідок якої нападника було вбито. За словами очевидців, було зроблено близько 30 пострілів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram