ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Бойовики "Ісламської держави" вбили 30 сирійських військових

Ісламісти контролюють три газові свердловини на сході Сирії

Бойовики "Ісламської держави" вбили 30 сирійських військових
боевики ИГ
Фото: EPA/UPG

Щонайменше 30 сирійських військових загинули внаслідок нападу бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД) на газове родовище "Аш-Шаєр" у провінції Хомс.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на правозахисну організацію "Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини" (SOHR).

Уперше бойовики ІД захопили "Аш-Шаєр" ще в липні. Тоді, за даними SOHR, загинуло близько 350 сирійських силовиків. Згодом того самого місяця сирійські урядові війська повернули газове родовище під свій контроль.

Тепер під контролем ісламістів три газові свердловини.

Зараз бойовики намагаються повернути собі східну частину провінції Хомс, у якій є газові родовища.

Читайте: Бранець ІД заявив про перемогу бойовиків у битві за стратегічно важливе місто

Одним із джерел фінансування угруповання є торгівля вуглеводнями, які вони видобувають на захоплених територіях. Ціни, за якими вони продають газ і нафту, значно нижчі від ринкових.

Терористичне угруповання "Ісламська держава" активізувалося на початку червня і захопило значні території Сирії та Іраку. США на чолі міжнародної коаліції в серпні почали силову операцію проти ІД в Іраку. Вашингтон також надає військову допомогу іракським військам і курдським ополченцям, які протистоять бойовикам "Ісламської держави".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram