ГоловнаСвіт

Протестувальники в Гонконгу проголосують щодо пропозицій влади стосовно розв'язання кризи

Результати волевиявлення жителів мегаполісу буде передано офіційній владі

Протестувальники в Гонконгу проголосують щодо пропозицій влади стосовно розв'язання кризи
Фото: EPA/UPG

Лідери протестного руху Occupy Central в Гонконгу заявили про намір провести неофіційне електронне голосування серед місцевих жителів щодо пропозицій уряду мегаполісу стосовно розв'язання кризи в Сянгані.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

У середу, 22 жовтня, в Гонконгу відбулися переговори між владою і протестувальниками. Під час зустрічі представники влади Гонконгу пообіцяли представникам руху Occupy Central розглянути питання демократичних змін у колегії виборників, а також пообіцяли протестувальникам надіслати у Пекін звіт про ситуацію і щодо їхніх вимог.

"Уряд завжди стверджує, що студенти (учасники протестів - ред.) не представляють учасників демонстрацій і жителів Гонконгу, тому ми хочемо, щоб усі ці голоси було почуто, і ми чітко висловимо уряду нашу думку", - заявив Алекс Чоу (Alex Chow) , один з лідерів протестного руху.

Учасників неофіційного голосування, запланованого на неділю, 26 жовтня, попросять відповісти на запитання про те, чи буде якась практична користь від пропозиції уряду надіслати доповідь щодо ситуації в Гонконгу до Пекіна. Результати волевиявлення жителів мегаполісу буде передано офіційній владі.

Протести в Гонконгу тривають вже п'ятий тиждень. Вони почалися з демонстрації студентів, які вимагали демократичних реформ. У серпні влада Китаю ухвалила рішення, що всіх кандидатів на виборах 2017 року спочатку буде схвалено урядовим комітетом. Протестувальники вважають, що це суперечить демократії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram