ГоловнаСвіт

Комісія уряду Латвії схвалила призупинення видачі росіянам посвідок на проживання

Остаточне рішення про призупинення видачі ПНП громадянам РФ ухвалить Кабмін Латвії

Комісія уряду Латвії схвалила призупинення видачі росіянам посвідок на проживання
Фото: id77.livejournal.com

Комісія Сейму (уряду) Латвії з оборони, внутрішніх справ і запобігання корупції 21 жовтня схвалила положення про призупинення видачі посвідок на проживання (ПНП) росіянам.

Про це повідомляє "Дождь".

Ініціатором виступило національне об'єднання "Все для Латвії! - Вітчизні і Свободі/РННЛ". Рішення про призупинення видачі ПНП пов'язане з участю РФ у конфлікті на сході України.

Зазначається, що більшість членів комісії підтримала поправки. Також вони підтримали пропозицію довірити ухвалення рішення про припинення видачі ПНП громадянам Росії або будь-якої іншої країни Кабінету Міністрів Латвії.

Поправки до імміграційного закону розглядатиме сейм нового скликання.

Згідно з тими правилами, які зараз діють у країні, посвідку на проживання можна отримати після придбання нерухомості вартістю від €250 тис. Або за умови зберігання в латвійському банку суми від €280 тис.

На думку Сейму Латвії, видачу ПНП необхідно обмежити, оскільки громадяни, які отримали їх завдяки інвестиціям, мають певний економічний вплив у країні.

Програма надання посвідок на проживання в обмін на інвестиції терміном на п'ять років діє в Латвії з 2010 року. За чотири роки дії програми країна видала 11754 ПНП.

Нагадаємо, вперше про те, що Латвія може припинити видачу посвідок на проживання росіянам повідомлялося 2 жовтня. Пізніше, 6 жовтня, латвійський банк Rietumu спростував інформацію про згортання програми ПНП для інвесторів з РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram