ГоловнаСвіт

Експертиза довела невинність поліцейського, який застрелив підлітка в Сент-Луїсі

Родичі вбитого стверджували, що поліцейський переплутав пістолет з бутербродом

Експертиза довела невинність поліцейського, який застрелив підлітка в Сент-Луїсі
Акции протеста в Фергюсоне
Фото: EPA/UPG

Експертиза показала, що застрелений в Сент-Луїсі (штат Міссурі) 8 жовтня чорношкірий підліток першим відкрив вогонь по поліцейському.

Про це повідомляє The St. Louis Post-Dispatch.

Криміналісти виявили сліди пороху на шкірі правої руки Вондерітта Маєрса, а також на внутрішній стороні пояса його джинсів і в кишенях. Крім того, на тому місці, де стояв поліцейський, знайшли три кулі, що увійшли в землю, і ще одна пробила машину неподалік. Згідно з поліцейським прес-релізом, це свідчить про те, що чорношкірий підліток відкрив стрілянину першим.

Нагадаємо, інцидент стався в Сент-Луїсі 8 жовтня. Поліцейський патрулював один із житлових районів, коли помітив групу підозрілих осіб, серед яких був і Маєрс. Побачивши правоохоронця, вони спробували сховатися. Офіцер поліції стверджував, що підліток відкрив стрілянину і випустив у нього мінімум три кулі, перш ніж той відкрив у відповідь вогонь. Родичі Вондерітта, однак, наполягали на тому, що за зброю поліцейський сприйняв бутерброд, який Маєрс тримав у руках.

Напередодні поліція американського міста Фергюсон затримала 50 учасників акцій протесту, які вимагали від влади покарати білого поліцейського винного в смерті чорношкірого підлітка Вондерріта Маєрса-молодшого. Зазначимо, що Сент-Луїс є одним із передмість Фергюсона. Раніше, 9 серпня, тут вбили ще одного чорношкірого підлітка - Майкла Браун. Обставини його смерті досі не з'ясовано. Цей інцидент спровокував у Фергюсоні масові заворушення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram