ГоловнаСвіт

У перевірці боєготовності військ РФ на Далекому Сході беруть участь понад 162 тисяч осіб

Перевірку нібито пов'язано з раніше виявленими недоліками в діяльності армії

У перевірці боєготовності військ РФ на Далекому Сході беруть участь понад 162 тисяч осіб
Шойгу

Понад 162 тисячі осіб, дев'ять тисяч одиниць техніки і 600 літаків залучено до раптової перевірки боєготовності військ Східного військового округу.

Про це повідомив у вівторок, 16 вересня, міністр оборони РФ Сергій Шойгу, інформує РИА Новости.

Минулого четверга президент Володимир Путін доручив провести наймасштабнішу за останній час раптову перевірку армії: перевірять стан військ СВО і готовність низки регіонів і відомств "до виконання завдань в умовах воєнного часу".

За первинними даними, в перевірці задіяно понад 100 тисяч військових.

"На цю годину, в цілому, якщо брати залучені сили і суб'єктів РФ, і федеральних органів виконавчої влади, до цієї перевірки залучено 162 тисячі осіб, понад 9000 одиниць броне- і автомобільної техніки, понад 600 літаків і вертольотів і більш як 84 кораблі різного призначення", - сказав Шойгу на засіданні колегії.

За словами міністра, планово у всіх напрямках здійснюють пуски ракет, які відпрацьовуються як із берегових комплексів, так і з кораблів.

"Сьогодні проведено досить успішно пуски по мішенях. За сьогоднішній день ми перевірили чотири такі центри і пустили в цілому вісім ракет, з них більш як половина - крилаті", - зазначив Шойгу.

Як зазначає РИА Новости, перші за два десятиліття раптові перевірки боєготовності ЗС РФ відбулися минулого року і виявили низку недоліків в діяльності армії. У зв'язку з цим керівництво армії вирішило продовжити цю практику.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram