ГоловнаСвіт

Найбільші турагентства світу вперше за 20 років забрали РФ зі своїх буклетів

Потік туристів у РФ з ЄС і США скоротився на 40-60%

Найбільші турагентства світу вперше за 20 років забрали РФ зі своїх буклетів
архив
Фото: zhavoronkov.com

Туристичну галузь Росії очікують важкі часи.

Як повідомляє ZN.ua, готельєри і туроператори у РФ вже констатують скорочення потоку туристів з Євросоюзу і США на 40-60%, через що втрати для економіки РФ до кінця року можуть становити близько €4 млрд.

Зазначається, що причинами такого становища в туристичній галузі стали традиційні відсутність інфраструктури, погане управління, а також ситуація на сході України.

Так, з буклетів для туристів на наступний рік найбільших агентств світу - Thomas Cook і Nature One - тури по Росії зникли, і це сталося вперше за останні 20 років.

Як повідомив глава департаменту в'їзного туризму "КМП Груп" Олександр Макляровський, в окремих випадках падіння турпотоку з деяких європейських країн доходить і до 90%.

"Потрібно враховувати, що не їдуть зараз туристи з країн, які давали основний обсяг турпотоку, - з Америки, Великобританії, європейських країн", - сказав він.

Разом із тим, в Росстаті рапортують, що в першій половині 2014 року РФ відвідало в десять разів більше туристів, ніж за аналогічний період 2013 року, - 10,7 мільйона. Зростання турпотоку пояснювався Олімпіадою в Сочі і зміною методики підрахунку.

Як зазначає видання, раніше влада РФ сподівалася, що розвивати туристичну галузь в Росії допоможе насильно анексований Крим. Однак окупований півострів недорахувався в цьому році як мінімум половини туристів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram