ГоловнаСвіт

МЗС РФ пригрозило Швеції заходами у відповідь через продаж будівлі торгпредставництва

Шведський суд ухвалив відповідне рішення на користь німецького бізнесмена

МЗС РФ пригрозило Швеції заходами у відповідь через продаж будівлі торгпредставництва

МЗС Росії засудило аукціон з примусового продажу службово-житлової будівлі торгового представництва РФ у Стокгольмі.

У коментарі, опублікованому на сайті МЗС, відомство підкреслило, що нерухомість мала дипломатичний імунітет, і пригрозило Швеції адекватними заходами у відповідь.

"Це вже не перша спроба зазіхання шведської влади на суверенну дипломатичну власність Російської Федерації, що вживається всупереч основам міжнародного права. Російська сторона залишає за собою право на адекватні відповідні заходи щодо шведської сторони", - йдеться в заяві.

У МЗС РФ заявили, що влада Швеції зобов'язана були зробити всі необхідні кроки щодо забезпечення недоторканності і безпеки російського представництва відповідно до зобов'язань шведської сторони за Віденською конвенцією про дипломатичні зносини 1961 року.

Будівлю торгового представництва РФ у Стокгольмі було продано 12 вересня на аукціоні Служби стягнень Швеції за €1,4 млн (12 млн крон). Рішення Верховного суду Швеції від 2011 року з примусового продажу нерухомості було прийнято на підставі позову німецького бізнесмена Франца Зедельмайера. В 1990-х роках він намагався організувати бізнес у Санкт-Петербурзі і зазнав збитків на суму близько €5 млн. Кілька років підприємець намагається стягнути збитки з Російської Федерації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram