ГоловнаСвіт

Обама: Росія мусить визнати свою участь у конфлікті на Донбасі

Президент США вважає це першим кроком до миру на сході України

Обама: Росія мусить визнати свою участь у конфлікті на Донбасі
Барак Обама
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама заявив, що режим припинення вогню на сході України може бути ефективним тільки, якщо Росія припинить "прикидатися", що вона не бере участі в конфлікті і перестане посилати свої війська і озброєння на підтримку проросійським сепаратистам.

Про це 3 вересня повідомляє агентство Рейтер

Раніше в середу повідомлялося, що Президент України Петро Порошенко домовився зі своїм російським колегою Володимиром Путіним про режим припинення вогню на сході України. Кремль, однак, відкинув існування такої домовленості, заявивши, що Росія не є стороною конфлікту.

"Жодного реалістичного політичного врегулювання не можна досягнути, якщо фактично Росія каже, що "ми далі посилаємо танки, війська, зброю і радників під прикриттям сепаратистів, а єдине можливе врегулювання ситуації - це якщо Україна поступиться своєю територією або своїм суверенітетом", - сказав Обама на прес-конференції в Талліні.

За словами Обами, Росія вже страждає через американські і європейські санкції, оскільки її економіка скорочується, капітал продовжує витікати з країни, а курс рубля падає.

"Зараз з'явилася можливість, давайте подивимося, чи скористається нею (Росія)", - сказав Обама.

Росія тим часом продовжує заперечувати вторгнення в Україну, незважаючи на численні докази присутності російських військ і військової техніки на українській території. Так, 28 серпня НАТО показало фото перетину кордону України військовою технікою РФ. А 30 серпня повідомлялося, що Росія далі перекидає на Донбас військову техніку і найманців. Крім того, раніше в понеділок повідомлялося, що в Україні воюють 4 батальйонно-тактичні групи ЗС РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram