ГоловнаСвіт

Меркель назвала ситуацію на сході України протистоянням з Росією

Канцлер вважає, що Росія робить спробу пересунути кордони в Європі шляхом погроз та застосування насильства

Меркель назвала ситуацію на сході України протистоянням з Росією
Ангела Меркель
Фото: EPA/UPG

Ситуація в Україні є не внутрішнім конфліктом у країні, а протистоянням з Росією.

Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель, виступаючи в понеділок, 1 вересня, на позачерговому засіданні бундестагу.

"Останні повідомлення про просування російських солдатів по українській території підкреслюють драматичність ситуації, що склалася. Стає все зрозумілішим - із самого початку йшлося не про конфлікт усередині України, а про протистояння Росії та України", - сказала вона. За словами Меркель, Росія робить спробу пересунути нинішні кордони шляхом погроз і навіть застосування насильства.

"Територіальна цілісність суверенної країни було порушено анексією Криму. Це порушує підвалини післявоєнного порядку, згідно з якими необхідно визнавати територіальну цілісність будь-якої країни. Тільки так можна мирно співіснувати в Європі", - сказала канцлер.

Нагадаємо, Крим було анексовано Росією за підсумками "референдуму під дулами", який відбувся 16 березня.

Раніше в понеділок Меркель заявила, що агресія РФ щодо України не може залишитися без відповіді.

Росія, тим часом, продовжує заперечувати вторгнення в Україну, незважаючи на численні докази присутності російських військ і військової техніки на українській території. Так, 28 серпня НАТО показало фото перетину кордону України військовою технікою РФ. А 30 серпня повідомлялося, що Росія продовжує перекидати на Донбас військову техніку і найманців. Крім того, раніше в понеділок повідомлялося, що в Україні воюють 4 батальйонно-тактичні групи ЗС РФ

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram