ГоловнаСвіт

Влада Британії підвищила рівень терористичної загрози

Через ситуацію в Сирії та Іраку

 Влада Британії підвищила рівень терористичної загрози
архив
Фото: EPA/UPG

Міністр внутрішніх справ Великобританії Тереза Мей заявила про підвищення рівня терористичної загрози в країні з "істотного" до "серйозного".

"Серйозний" рівень означає, що терористичний акт дуже ймовірний, проте даних, що свідчать про його неминучість, немає.

Всього існує п'ять рівнів терористичної загрози: критичний (очікується неминучий теракт), серйозний (теракт дуже ймовірний), істотний (теракт значною мірою можливий), помірний (теракт можливий, але малоймовірний), і низький (теракт малоймовірний). Рівень загрози визначає Єдиний центр аналізу терористичної діяльності.

"Підвищення рівня загрози пов'язане з розвитком ситуації в Сирії та Іраку, де терористичні угруповання планують теракти проти Заходу. Деякі зі змов передбачають участь бойовиків-іноземців, які відправилися туди з Великобританії і Європи, щоб взяти участь в конфліктах", - пояснила Мей рішення Лондона.

"Ми у Великобританії стоїмо перед обличчям реальної і серйозної загрози міжнародного тероризму. Я закликаю громадян проявляти пильність і повідомляти поліцію про будь-які підозрілі дії", - додала міністр.

Терористичне сунітське релігійне угруповання "Ісламська держава", що має зв'язки з "Аль-Каїдою", набрало найбільшу силу під час бойових дій на території Сирії, де ІД воювала проти урядових сил і отримала популярність як одна з найжорстокіших. Кілька місяців тому угруповання різко активізувало свою діяльність в Іраку. Скориставшись невдоволенням іракських сунітів політикою Багдада, ІД розгорнула масований наступ на північні і північно-західні провінції Іраку і захопила великі території, де оголосила про створення так званого "ісламського халіфату".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram