ГоловнаСвіт

Солдатські матері нарахували 400 вбитих та поранених в Україні російських військових

Список не є остаточним і постійно поповнюється

Солдатські матері нарахували 400 вбитих та поранених в Україні російських військових
"Зеленые человечки"
Фото: reparter.org

Комітет солдатських матерів у Ставропольському краї Росії склав список із чотирьохсот поранених і вбитих на сході України російських солдатів.

Про це 27 серпня повідомляє "Дождь" з посиланням на голову комітету Людмилу Богатенкову.

"У мене у списку близько чотирьохсот чоловік. Там і поранені і загиблі", - розповіла вона "Дождю".

Список був складений з різних джерел у збройних силах, розкривати які Комітет не може. За зібраними солдатськими матерями даними, в списку "є владикавказько-шумленські, шалінські, борзойські".

Йдеться про декілька мотострілкових бригад: 19 окрему мотострілкову Воронезько-Шумленску Червонопрапорну орденів Суворова та Трудового Червоного Прапора (Владикавказ, Північна Осетія), 17 окрему гвардійську мотострілецьку бригаду в місті Шалі (Чечня), 8 окрему гвардійську мотострілкову бригаду в місті Шатой (Чечня).

За словами Богатенковой, окрім вже згаданих в списку, є військовослужбовці та з інших частин російської армії. Список поранених і загиблих не є остаточним і постійно поповнюється.

Нагадаємо, 25 серпня поблизу Дзеркального Амвросіївського району Донецької області загальна оперативна група Збройних сил України та СБУ затримала 10 військовослужбовців 331 полку 98 Свірської дивізії Повітряно-десантних військ ЗС Російської Федерації.

Росія визнала своїми солдатів, затриманих українськими військовими, але в Міноборони РФ кажуть, що ті потрапили на територію України випадково, не помітивши кордону.

На затриманих російських військових завели кримінальні справи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram