ГоловнаСвіт

США і Японія солідарні щодо санкцій проти РФ, - Мінфін США

У Вашингтоні впевнені, що японці не допомагатимуть російським компаніям, оминаючи санкції

США і Японія солідарні щодо санкцій проти РФ, - Мінфін США
Фото: finance.obozrevatel.com

Високопоставлений представник міністерства фінансів США заявив, що уряди США і Японії повністю солідарні щодо необхідності санкцій проти Росії, покликаних припинити її дії з дестабілізації України.

Про це в середу, 20 серпня, повідомляє агентство Рейтер з посиланням на чиновника, який говорив на умовах анонімності.

За словами чиновника, уряд США не сумнівається, що японські банки і компанії не намагатимуться скористатися "лазівками", щоб обійти санкції проти РФ і профінансувати російські компанії.

Співрозмовник агентства також додав, що якщо уряд Росії вживе заходів із ослаблення напруженості в Україні, то західні країни можуть пом'якшити санкції.

США і європейські країни ввели санкції проти Росії через анексію Криму в березні і причетність Москви до бойових дій у Східній Україні. Останній пакет санкцій, запроваджений наприкінці липня, різко обмежив доступ росіян до західної банківської системи, а також обмежив доступ Росії до технологій в нафтовому секторі. Крім того, американським компаніям і громадянам тепер заборонено інвестувати в нові акції та облігації цих структур. Крім того, на початку серпня санкції проти кримських і донбаських сепаратистів схвалила Японія.

7 серпня Росія ввела відповідні санкції, заборонивши поставки низки товарів з країн ЄС, США, Австралії, Канади та Норвегії. Обмеження діятимуть протягом року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram