ГоловнаСвіт

Німецькомовний регіон Південний Тіроль подумує відділитися від Італії, - ЗМІ

В Європі на тлі майбутнього референдуму про незалежність Шотландії зростає напруженість

Німецькомовний регіон Південний Тіроль подумує відділитися від Італії, - ЗМІ
Фото: photo-dictionary.com

В Італії жителі німецькомовного регіону Південний Тіроль (автономна провінція Больцано-Боцен) на тлі майбутнього референдуму про незалежність Шотландії почали замислюватися про незалежність, повідомляє 17 серпня The Local.

"Ми не італійці. Італія - це окупаційна держава, у неї немає права керувати нашою країною. Ми дуже уважно стежимо за тим, що відбувається в Шотландії і Каталонії (регіон Іспанії)", - заявляє опозиційний політик Єва Клотц.

У зв'язку з кризою в єврозоні економіка Італії повертається до рецесії. Країна скорочує витрати і підвищує податки, щоб оплатити національний борг, що перевищує €2 трлн.

Крім того, Південний Тіроль більше не отримує тих податкових надходжень, які йому належать. Податки збирає Рим і він же визначає їх величину. Зараз прибутковий податок і податок на прибуток у провінції Больцано-Боцен є найвищими в Європі.

Південний Тіроль (автономна провінція Больцано-Боцен) розташований на півночі Італії і є частиною регіону Трентіно. Велика частина населення розмовляє німецькою мовою, ще чверть - італійською, деякі жителі Південного Тіролю спілкуються мовою ладино.

Раніше провінція входила до складу Австрії. У 1919 році після Першої світової війни Південний Тіроль було приєднано до Італії за Сен-Жерменським договором.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram