ГоловнаСвіт

Убито заступника муфтія Північної Осетії

Перевіряють версію про зв'язок убивства з професійною діяльністю муфтія

Убито заступника муфтія Північної Осетії
архив
Фото: mignews.com.ua

У Владикавказі вбили заступника муфтія Північної Осетії Расула Гамзатова, повідомляється в неділю, 17 серпня, на сайті республіканського слідчого управління Слідчого комітету Росії (СКР).

Напередодні о 23:40 невідомий не менш як сім разів вистрілив у Гамзатова біля під'їзду будинку на проспекті Доватора. Заступник муфтія помер на місці. З якої зброї стріляли, невідомо.

Порушено кримінальну справу за частиною 1 статті 105 (вбивство) і частини 1 статті 222 (незаконний обіг зброї) КК РФ.

Серед інших слідчі перевіряють версію про те, що вбивство пов'язане з професійною діяльністю Гамзатова.

Муфтій Північної Осетії Хаджимурат Гацалов вважає, що замовниками вбивства можуть бути ті, хто в грудні 2012 року вбив імама владикавказької мечеті Ібрагіма Дударова, передає "Интерфакс-Юг". "Чому не розслідується вбивство попереднього імама? Кому вигідно вбивати правовірних мусульман? Це зробили люди, які хочуть посіяти смуту в республіці. У нас немає бойовиків, до нас ніхто сторонній не приходить", - сказав Гацалов, додавши, що церемонія прощання з Гамзатовим відбудеться в неділю. Його поховають за мусульманськими звичаями до заходу сонця.

Керівник Північної Осетії Таймураз Мамсуров заявив агентству, що "коли злочинців буде затримано і вони почнуть давати свідчення, тільки тоді можна буде встановити мотиви скоєного злочину: або це спроба дестабілізації обстановки в республіці, або прагнення штучно створити конфлікт між нашими традиційними релігіями, ісламом і християнством , які століттями існують на північноосетинській землі в мирі та злагоді ".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram