ГоловнаСвіт

Білий дім: заборона на ввезення продуктів зашкодить економіці Росії

У США вважають, що помста західним компаніям поглибить міжнародну ізоляцію РФ

Білий дім: заборона на ввезення продуктів зашкодить економіці Росії
Фото: ria.ru

Обмеження на ввезення іноземних продуктів харчування вдарять по економіці Росії.

Про це в середу, 6 серпня, заявила представник американського Білого дому Лора Лукас-Магнусон.

"Помста західним компаніям чи країнам поглибить міжнародну ізоляцію Росії, спричинивши додаткові збитки її власній економіці", - заявила Лукас-Магнусон.

У Федерації американських фермерів натомість висловили розчарування рішенням Росії. "Це очевидний політичний крок. Шкода, що найбільше програють російські споживачі, які платитимуть за їжу дорожче зараз і в довгостроковій перспективі", - заявив президент федерації Боб Столлман, додавши, що сільгоспвиробники очікували такої заборони.

У середу, 6 серпня, президент РФ Володимир Путін підписав указ про заборону імпорту сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства з країн, які ввели санкції проти Росії. Передбачають, що заборона буде чинною рік, але термін можуть змінити. Голова держави доручив уряду підготувати перелік продуктів, що потрапляють під заборону. Одночасно кабінет міністрів підготує заходи для недопущення прискореного зростання цін на сільськогосподарську та продовольчу продукцію.

У "чорний список", за попередніми даними, потрапить уся сільгосппродукція зі США, зокрема курятина, а також фрукти, овочі та молочна продукція з країн Євросоюзу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram