ГоловнаСвіт

Обама розповів про ефективність санкцій проти Росії

Вашингтон розраховує на мирне врегулювання конфлікту на Донбасі

Обама розповів про ефективність санкцій проти Росії
Обама
Фото: EPA/UPG

Американські санкції, введені проти Росії, є ефективними, оскільки негативно впливають на її економіку.

Про це заявив на прес-конференції у Вашингтоні президент США Барак Обама.

"Санкції працюють, лягаючи величезним вантажем на російську економіку", - заявив Обама, зазначивши, що зараз вона не зростає.

Щодо української кризи, то американський лідер закликав "повернутися до серйозних дискусій", які дозволили б "почути всіх українців" і дати їм можливість брати участь у політичному процесі, а також захистити російськомовних громадян за допомогою децентралізації влади.

"Що швидше ми перейдемо до цього, що швидше президент (Росії Володимир) Путін визнає, що Україна - незалежна держава, - тільки тоді ми можемо сказати, що проблему буде вирішено", - сказав американський лідер.

При цьому президент США зазначив, що Вашингтон наразі не схвалив рішення про постачання зброї в Україну, розраховуючи на мирне врегулювання конфлікту.

"Ми надаємо українському уряду та їхній армії повний набір пакетів допомоги, і ми працюватимемо з ними далі, тиждень за тижнем, день за днем оцінюючи, що саме їм необхідно, щоб вони могли захищати свою країну. Але найкраще, що ми можемо зробити для України - це спробувати повернутися до політичного процесу", - підсумував Обама.

Наприкінці липня США ввели секторальні санкції проти російських компаній "Новатэк", "Роснефть", Внешэкономбанк, Газпромбанк, "Банк Москвы", ВТБ, Россельхозбанк через політику Москви щодо України. Активи цих компаній не  заморозять, але американським компаніям і громадянам відтепер заборонено інвестувати в нові акції й облігації цих структур.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram