ГоловнаСвіт

Путін запропонував уряду придумати відповідь на санкції

Уряд Росії вже пропонував ряд заходів у відповідь

 Путін запропонував уряду придумати відповідь на санкції
Фото: EPA/UPG

Політичні інструменти тиску на економіку неприйнятні і суперечать усім нормам і правилам.

Про це заявив президент Росії Володимир Путін на зустрічі з т. в. о. губернатора Воронезької області Олексієм Гордєєвим, повідомила прес-служба Кремля.

"Політичні інструменти тиску на економіку - вони неприйнятні, вони суперечать усім нормам і правилам. У зв'язку із цим уряд Росії вже пропонував ряд заходів у відповідь на так звані санкції з боку деяких країн. Думаю, що в сучасних умовах з метою забезпечення інтересів вітчизняних товаровиробників ми цілком могли б про це подумати", - сказав Путін.

За його словами, виробники в різних країнах мають перебувати в однаковому конкурентному середовищі, це відповідає, зокрема, інтересам національної безпеки, а також правилам СОТ.

Нагадаємо, 29 липня європейські лідери домовилися про введення економічних санкцій проти Росії. Вони стосуються обмеження доступу російських банків до європейських фінансових ринків, введення ембарго на торгівлю зброєю, експортних обмежень на товари подвійного використання та обмеження доступу Росії до технологій у нафтовому секторі. Також ЄС ввів санкції проти кількох фізичних осіб.

29 липня нові економічні санкції проти РФ ввели і США. Вони стосуються трьох російських банків - Банку Москви, Російського сільськогосподарського банку і ВТБ Банку, а також Об'єднаної суднобудівної корпорації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram