ГоловнаСвіт

Ізраїль заборонив постачати безпілотники до Росії, - ЗМІ

Нова директива стосується тільки укладення можливих нових контрактів

Ізраїль заборонив постачати безпілотники до Росії, - ЗМІ

Міністерство оборони Ізраїлю наказало всім ізраїльським компаніям, які залучено до створення безпілотних авіаційних систем (БАС), не починати і не продовжувати переговори щодо можливих нових контрактів з Росією.

Таке рішення влади Ізраїлю зумовлено "втручанням Росії у військовий конфлікт в Україні", повідомляє ИТАР-ТАСС з посиланням на тижневик Flight.

За інформацією джерел видання, важливу роль в ухваленні цього рішення відіграла позиція Вашингтона.

Водночас, нова директива стосується тільки укладення можливих нових контрактів. Подальша співпраця за вже чинними угодами не заборонена, зокрема, якщо йдеться про постачання запасних частин і модернізацію раніше переданої техніки.

Раніше російські контракти отримали компанії Israel Aerospace Industries і Aeronautics Defense Systems. У рамках виконання цих контрактів частину безпілотних літальних апаратів та супутнього обладнання вже передано, а решта перебуває в процесі передачі замовнику.

За даними джерел видання, ці угоди передбачають також передачу російській стороні технологій створення безпілотних авіаційних систем, тому ще до ухвалення фактичної заборони на нові поставки таких апаратів були обмеження щодо типів експортованих у Росію безпілотників.

Нагадаємо, 29 липня США ввели нові економічні санкції проти РФ у зв'язку з анексією українського Криму Росією і дестабілізацією в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram