ГоловнаСвіт

Ізраїль і ХАМАС уклали 72-годинне перемир'я

Ізраїльські війська йдуть із сектору Гази

Ізраїль і ХАМАС уклали 72-годинне перемир'я
Фото: www.ria.ru

Ізраїль і ХАМАС домовилися про 72-годинне перемир'я в секторі Гази, повідомляє у вівторок, 5 серпня, агентство AFP.

Припинення вогню вдалося домогтися завдяки Каїру, який виступає посередником між сторонами конфлікту.

Водночас стало відомо, що ізраїльська армія виконала одну з місій операції - знищення транскордонних тунелів, через які бойовики проникали на територію Ізраїлю. Про це заявив прес-секретар Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) Моті Альмоз. За його словами, ізраїльській армії слід вирішити ще чимало бойових завдань у палестинському анклаві.

У понеділок, 4 серпня, Ізраїль оголосив семигодинне перемир'я. Однак обидві сторони порушили його. Ізраїльські ЗС завдали повітряного удару по табору біженців у місті Газа, внаслідок чого загинули три людини, зокрема дев'ятирічна дівчинка. ХАМАС за час перемир'я запустив 42 ракети в бік Ізраїлю. Із них тільки 25 ракет перелетіли через кордон, одну з них збила ізраїльська система ППО.

Після закінчення семигодинного перемир'я прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу пообіцяв, що військова операція в секторі Гази закінчиться, тільки коли в Ізраїлі запанує мир і спокій на тривалий період.

Окрім того, Ізраїль анонсував виведення військ із сектору Гази. На час перемир'я єврейська держава розгорне свої війська на кордонах палестинського анклаву, повідомляє AFP із посиланням на спікера Армії оборони Ізраїлю Пітера Лернера.

Ізраїль із 7 липня проводить операцію "Незламна скеля", спрямовану проти угруповання ХАМАС, під контролем якого перебуває сектор Гази. Усього за час конфлікту загинуло більш ніж 1800 палестинців і близько 70 ізраїльтян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram