ГоловнаСвіт

Британія пообіцяла розшифрувати "чорні скриньки" "Боїнга" за 24 години

Остаточний час роботи залежить від стану бортових самописців

Британія пообіцяла розшифрувати "чорні скриньки" "Боїнга" за 24 години
архив
Фото: EPA/UPG

Британія пообіцяла, що зможе розшифрувати "чорні скриньки" збитого малайзійського "Боїнга" за 24 години, однак остаточний час роботи залежить від їхнього стану.

Про це у вівторок, 22 липня, ИТАР-ТАСС повідомив офіційний представник міністерства транспорту Великобританії, у віданні якого перебуває управління з розслідування авіаційних інцидентів.

Разом з тим,у Мінтрансі королівства поки що не уточнюють, коли може початися процедура. "Ми поки що не знаємо, коли наші експерти отримають "чорні скриньки", - зазначив співрозмовник агентства.

"Ми можемо підтвердити, що британське управління з розслідування авіаційних інцидентів, що розташоване у Фарнборо, отримало запит на проведення аналізу "чорних скриньок" рейсу MH17, - підтвердили в британському Мінтрансі. - Команда управління в Україні продовжить там роботу зі сприяння міжнародному розслідуванню".

Йдеться про шість фахівців відомства, які від суботи перебувають в Україні.

Раніше про те, що розшифровкою "чорних скриньок" малайзійського літака займатимуться британські експерти, заявив прем'єр-міністр Сполученого королівства Девід Кемерон.

"Ми погодилися на запит Нідерландів про те, щоб експерти з розслідування авіаінцидентів у Фарнборо розшифрували "чорні скриньки" МН17 для міжнародного аналізу", - написав він у вівторок у своєму Твіттері.

Нагадаємо, минулої ночі бойовики ДНР передали "чорні скриньки" зі збитого літака представникам Малайзії.

Представник Малайзії, член її Ради національної безпеки, полковник Мохамед Сакре підтвердив, що самописці перебувають "у недоторканому стані".

Нагадаємо, Boeing 777 "Малайзійських авіаліній", що здійснював рейс за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур, було збито на території України в районі населеного пункту Грабове у Донецькій області. Внаслідок авіакатастрофи загинули всі 298 осіб, що були на борту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram