ГоловнаСвіт

Литва запропонувала визнати "ДНР" і "ЛНР" терористичними організаціями

Голова литовського МЗС висловився за введення ембарго на постачання зброї РФ

Литва запропонувала визнати "ДНР" і "ЛНР" терористичними організаціями
Линас Линкявичюс

Литва вимагає визнати самопроголошені "Луганську та Донецьку народні республіки" терористичними організаціями.

Про це, як повідомляє 22 липня "РИА Новости", заявив голова литовського МЗС Лінас Лінкявічус, який також висловився за введення ембарго на постачання зброї Росії.

"Нам відомо, хто стоїть за терористами. Вони звинувачують інших, а не беруть відповідальність на себе, поширюючи брехню. Ми повинні серйозно взяти до уваги не тільки збройні дії, але й пропаганду", - цитує УНІАН заяву політика.

Із закликом визнати "ДНР" і "ЛНР" терористичними організаціями 22 липня виступила також Верховна Рада України. Депутати прийняли заяву "Про трагічну загибель людей внаслідок теракту", пов'язану з падінням Boeing 777 малайзійських авіаліній, що летів з Амстердама в Куала-Лумпур. Відповідальність за трагедію Рада поклала на бойовиків самопроголошених республік, звинувативши Росію в передачі їм комплексу "БУК", з якого ті збили літак. Аналогічну версію днями озвучив голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко.

Ще у травні Генпрокуратура оголосила "ДНР" і "ЛНР" терористичними організаціями. Згодом СБУ оголосила в розшук "лідера" ДНР Дениса Пушиліна, "народного губернатора" Павла Губарєва та "спікера" Володимира Маковича, а також "прем'єр-міністра" "ЛНР" Василя Нікітіна.

Окрім того, напередодні Порошенко закликав світ визнати "ЛНР" і "ДНР" терористичними організаціями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram