ГоловнаСвіт

Радбез ООН ухвалив резолюцію щодо України, пов'язану з падінням "Боїнга"

Світова спільнота вимагає ретельного розслідування катастрофи на Донбасі

Радбез ООН ухвалив резолюцію щодо України, пов'язану з падінням "Боїнга"
Фото: un.org

Радбез ООН увечері в понеділок ухвалив резолюцію щодо України, яка стосується трагедії 17 липня в Донецькій області, коли було збито "Боїнг" авіакомпанії Malaysia Airlines.

Документ підтримали всі 15 членів Ради, повідомила прес-служба ООН.

"Рада Безпеки ООН найрішучішим чином засуджує дії, що призвели до того, що 17 липня в Донецькій області, Україна, було збито літак компанії "Малайзійські авіалінії", що виконував рейс МН17, внаслідок чого трагічно загинули 298 осіб", - сказано в ухваленій резолюції.

Радбез підтримав зусилля з організації всебічного, ретельного незалежного розслідування цього інциденту.

Члени Ради також висловили стурбованість у зв'язку з обмеженим доступом експертів до місця катастрофи. У зв'язку з цим Рада висунула вимогу "озброєним групам, які контролюють місце катастрофи і прилеглі райони, утримуватися від будь-яких дій, які можуть становити загрозу для недоторканності місця катастрофи, в тому числі від знищення, переміщення або пошкодження великих і дрібних уламків, апаратури".

Нагадаємо, "Боїнг", що здійснював рейс за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур, було збито терористами в районі населеного пункту Грабове в Донецькій області. Внаслідок авіакатастрофи загинули всі 298 осіб, що були на борту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram