ГоловнаСвіт

Берлусконі виправдали у "справі Рубі"

За останні 20 років щодо Берлусконі було порушено близько 80 справ

Берлусконі виправдали у "справі Рубі"
"Руби"

Італійський суд виніс виправдальний вирок у справі колишнього прем'єр-міністра Сильвіо Берлусконі.

Про це 18 липня повідомляє Agence France-Presse.

77-річного політика звинувачували у зв'язках з неповнолітніми повіями. Головною фігуранткою справи є марокканська танцівниця Каріма аль-Маруг на прізвисько "Рубі".

Апеляційний суд повністю скасував рішення, яке міланський суд виніс у червні 2013 року. Тоді Берлусконі визнали винним у тому, що він користувався сексуальними послугами неповнолітніх дівчат за гроші. Колишнього прем'єра засудили до семи років в'язниці. Крім того, політикові до кінця життя заборонили займати державні пости.

Інформація про сексуальний зв'язок Сильвіо Берлусконі з марокканською танцівницею з'явилася наприкінці 2010 року після того, як дівчину було затримано за крадіжку. У поліцейську дільницю Мілана зателефонував Берлусконі, який займав пост глави уряду, і розпорядився відпустити "Рубі". Пізніше з'ясувалося, що неповнолітня танцівниця брала участь у вечірках прем'єра на його приватних віллах.

За останні 20 років щодо Сильвіо Берлусконі було порушено близько 80 справ, на його рахунку більше 2500 слухань. Політика звинувачували в корупції, зв'язках із мафією, участі в сексуальних скандалах. Практично всі звинувачення проти нього або знімали за давністю років або він здобував перемогу в апеляційних судах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram