ГоловнаСвіт

Соратники дочки президента Узбекистану отримали тюремні терміни

За результатами дії амністії їх терміни були відразу скорочені на третину

Соратники дочки президента Узбекистану отримали тюремні терміни
Узбекистан
Фото: Wikipedia

Суд Ташкентської області Узбекистану ухвалив вирок найближчим соратникам дочки президента республіки Іслама Карімова - Гульнари Карімової, повідомляє "Радіо Свобода".

За даними видання, цивільний чоловік Карімової Рустам Мадумаров та її довірена особа Гаяне Авакян були засуджені, відповідно, до десяти і дев'яти років позбавлення волі. Однак за результатами дії амністії їх терміни були відразу скорочені на третину.

Рустам Мадумаров був засуджений у складі групи співробітників Служби національної безпеки (СНБ), яких звинувачували у викраденні людей та вивезенні матеріальних цінностей з країни. Засідання проходили в закритому режимі.

Окрім цього Мадумаров був фігурантом кримінальної справи стосовно посадових осіб компаній Terra Group, Prime Media і Gamma Promotion. За даними генеральної прокуратури Узбекистану, разом з ним у справі фігурували довірена особа Карімової Гаяне Авакян та fashion-консультант Катерина Клюєва. Всі троє підозрювалися в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах, приховуванні іноземної валюти.

Як зазначає CA News, Рустам Мадумаров до останнього часу імовірно був цивільним чоловіком Гульнари Карімової і правою рукою в її бізнесі. Він фігурує в рамках відразу декількох, порушених владою Франції, Латвії, Швеції та Швейцарії справах, пов'язаних з відмиванням грошей і корупцією. Гаяне Авакян, за деякими даними, значиться єдиною власницею офшорної компанії Takilant: вона була замішана в корупційному скандалі за участю шведсько-фінського телекомунікаційного концерну TeliaSonera.

Мадумаров і Авакян були затримані за поданням генеральної прокуратури країни 17 лютого 2014.

Нагадаємо, наприкінці червня онук президента Узбекистану заявив, що його матір, Гульнару Карімову, тримають під домашнім арештом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram